Plantbased Salads: Korean salad

Plantbased Salads: Korean salad

Berry Hoosemans
aantal porties :10

ingrediënten

  • 500 g Gegrilde rode en gele paprika Bonduelle
  • 500 g Peultjes Bonduelle
  • 500 g Witte bonen sous vide Bonduelle
  • 500 g Geraspte wortelen sous vide Bonduelle
  • 50 g zwarte sesamzaadjes
  • 350 g quinoa
  • 400 g ijsbergsla
  • Dressing
  • 1 dl sesamolie
  • 2 dl rijstazijn
  • 200 g agavesiroop
  • 6 tl sereh, vers gemalen
  • 500 ml limoensap
  • Garnering
  • 100 g ongezouten pinda’s
  • 50 g witte sesamzaadjes
  • 100 g koriander, vers gesneden
  • 1 bakje Daikon cress

Bereidingswijze

stap 1
  • Stoom de peultjes en de gegrilde paprika 2minuten en koel terug.
stap 2
  • Giet de witte bonen en de geraspte wortelen af, spoel om met koud water en houd gekoeld.
stap 3
  • Snijd de paprika in blokken (3 x 3 cm).
stap 4
  • Meng de geraspte wortelen met een beetje sesamolie en de zwarte sesamzaadjes.
stap 5
  • Bereid de dressing door alle ingredienten mooi homogeen te mengen met een staafmixer of blender.
stap 6
  • Rooster de witte sesamzaadjes in een pan.
stap 7
  • Kook de quinoa gaar en spoel om met koud water.
stap 8
  • Meng de koude quinoa met een deel van de dressing en de geraspte wortel. Houd gekoeld.